Hrvatska NE ŽELI POSEBAN TRETMAN

Čačić: Nisam tražio imunitet, suđenje ću 'odraditi' do kraja

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić poručio je danas, preko svoje glasnogovornice, da on osobno nije tražio nikakvu zaštitu imunitetom u sudskom procesu koji se protiv njega vodi u Mađarskoj, te kako želi da sudski proces 'odradi' kao bilo koji drugi građanin

'Gospodin Čačič još je na prethodnom ročištu rekao kako činjenica da je prvi potpredsjednik hrvatske vlade ni na koji način neće utjecati na njegovo ponašanje u sudskom procesu te da će se odazivati na sva ročišta', rekla je Čačićeva glasnogovornica Ankica Mamić.

Mađarsko ministarstvo pravosuđa danas se, na zahtjev lokalnog suda, očitovalo da prvi potpredsjednik hrvatske vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule osobe na autocesti Nagykanisza-Budimpešta, nije izuzet od kaznene odgovornosti.

Suđenje Čačiću na Županijskom sudu u Kapošvaru bilo je odgođeno u travnju, a Čačić je tada rekao kako je s više sudske instance zatražena provjera njegova diplomatskog i službenog statusa.

197481,187640,172429,172587
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još