UOČILI 'SELJACI'

'Milanović je u jednom dijelu izgubio kontrolu nad strankom'

03.06.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Branko Hrg ocijenio je danas da je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović 'očito u jednom dijelu izgubio kontrolu nad strankom jer u Predsjedništvo stranke nije ušao čitav niz njegovih ministara i dužnosnika u Saboru'

'Nadam se da to neće utjecati na vođenje države u budućnosti s obzirom na to da i u samoj koaliciji dosta škripi, da je dosta nesloge. Nadam se da neće sada toga biti još i unutar redova SDP-a', odgovorio je Hrg na konferenciji za novinare zagrebačkog HSS-a na pitanje novinara o izborima u SDP-u.

Svoju ocjenu unutarstranačkih izbora u drugoj stranici Hrg je, kako je rekao, iznio samo zato što je riječ o stranci koja vodi državu, stranci vladajuće koalicije.

Predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HSS-a Nenad Matić čestitao je izabranim članovima SDP-a iz grada Zagreba dodavši 'kako se kalkuliralo, špekuliralo, svi su čekali 2. lipanj da se nešto odluči'. 'A očito se', rekao je, 'ništa nije odlučilo'. Istaknuo je kako je što se tiče zagrebačkog HSS-a, stanje nepromijenjeno, da su oni 'jasna opozicija'.

Matić smatra da će 'sada SDP, također kao i Kukuriku koalicija sa svojim koalicijskim partnerima, imati problema u funkcioniranju, jer očito je', kazao je, 'da su mlađe snage u gradu Zagrebu ojačale'

'Čini mi se da će utjecaj premijera i njegove ekipe biti sve slabiji, tako da će - što se tiče kandidiranja kandidata za gradonačelnika - biti disharmoničnih tonova, i možda će i biti određenih problema', ocijenio je Matić.

'HSS je tu jasan, imamo potpisanu koaliciju (s HSLS-om), imamo jasne stavove, jasne programe koje ćemo u rujnu prezentirati, a mislim da će u njihovim redovima još biti problema, da će oni još morati sebi objasniti kako im neki potpredsjednici Vlade i neki ministri nisu ušli u najviša tijela stranke. To će se oni morat sami između sebe 'obračunat', ali mislim da će im biti veći problem oko kandidata za gradonačelnika, da će se oko toga tek sada 'zagužvati', rekao je predsjednik zagrebačkog HSS-a i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Nenad Matić na konferenciji za novinare održanoj pod nazivom 'Nove snage u HSS-u - protiv kaosa u gradu Zagrebu'.