Hrvatska LANI GORJELO 2.700 PUTA

Vatrogasci spremni za sezonu požara

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Mladen Jurin potvrdio je da vatrogasne postrojbe spremno dočekuju predstojeću sezonu požara, uz pojačanu opremljenost kanaderima te drugom vatrogasnom opremom

'Na priobalju će u svakome trenutku za gašenje biti spremno oko pet tisuća vatrogasaca', rekao je Jurin. Istaknuo je i da je lani na području Hrvatske bilo gotovo 2.700 požara.

'Za predstojeću vatrogasnu sezonu smo doista pripremljeni - od strateških dokumenata koji su u raspravi, a neki i završeni, do nabavke nove opreme, prije svega kanadera. Također je pripremljena i izmjena zakona o vatrogastvu, no vjerujem da će on u proceduru ići do kraja svibnja te je onda realno očekivati da će za sljedeću sezonu stupiti na snagu', rekla je potpredsjednica Vlade RH Đurđa Adlešič.

Zlatnu povelju za najbolji pothvat u vatrogastvu za prošlu godinu dobila je vatrogasna postrojba Hrvatskih autocesta (HAC) koja je lani u rujnu sudjelovala u spašavanju poljskih turista iz autobusa u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Split.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još