Hrvatska PUSIĆ HVALI PREDSJEDNIKA

'Josipović se dobro postavio prema Nikoliću'

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u petak da predsjednik Ivo Josipović vjerojatno neće ići na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, kojemu 'dugačka politička popudbina' otežava posao na koji je došao, i istaknula je kako misli da se Josipović dobro postavio prema Nikoliću

'Predsjednik Josipović vrlo vjerojatno neće ići na tu inauguraciju', rekla je Pusić gostujući u emisiji Intervju tjedna na radijskoj postaji Soundsetu dodajući kako smatra da se 'predsjednik dobro postavio u ovom trenutku'.

'U ovom trenutku nema nikakve sumnje da Hrvatska i Srbija zbog regije moraju surađivati. Tomislav Nikolić se našao u, za njega potpuno novoj, situaciji s jednom dugačkom političkom popudbinom, koja mu otežava posao na koji je došao', kazala je ona.

Pusić je rekla da 'bez obzira na to tko došao na vlast, nema tako ekstremne ili ekstremističke vlasti koja bi se mogla uspostaviti a da ignorira ili je protiv stabiliziranja regije i suradnje sa susjedima' i istaknula je da je to jedan od znakova napretka u svakoj regiji.

'Iz tih razloga je za Hrvatsku naravno vrlo značajno tko je na pojedinim ključnim pozicijama u Srbiji i u svakoj drugoj zemlji u susjedstvu. Zato je za nas važno i tko će biti vlada i tko će biti premijer i kako će izgledati vlada. Tu vjerojatno postoji u budućnosti prostor da se vodi jedna racionalna regionalna politika od interesa ne za ekstremističke emocije, nego za miran i pristojan život ljudi i s jedne i s druge strane', rekla je Pusić za Soundset.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još