RADOVI NA CESTI

Muke po pulske vozače

01.06.2012 u 11:33

Bionic
Reading

U petak oko 21 sat navečer započet će radovi na asfaltiranju križanja Zagrebačke i Rakovčeve ulice. S obzirom da će se ti radovi odvijati noću i tijekom subotnjeg prijepodneva, iz Grada Pule mole vozače za strpljenje i poštivanje postavljene privremene regulacije prometa

No to nisu jedine muke po pulske vozače. Naime, zbog opsežnih radova izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije u potpunosti je zabranjen promet Rivom, a prometna policija će od ponedjeljka 4. lipnja kažnjavati vožnju u zoni zabrane, kao i nepropisno parkirana vozila unutar zone privremene regulacije prometa.

Kako javljaju iz Grada Pule, od idućeg tjedna intenziviraju se radovi s većim brojem mehanizacije i radnika, a zbog početka iskopa na dubinama od tri do šest metara stvorit će se potencijalne opasnosti za vozače i pješake, pa da ne bi došlo do ugrožavanja sigurnosti građana, neophodna je pojačana kontrola poštivanja privremene prometne regulacije.

'Tijekom prethodnog perioda uočeno je učestalo prometovanje motornih vozila po Rivi, pri čemu se krše odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a od sada će dijelom Rive kojim se odvijaju radovi moći prometovati isključivo vozila za potrebe opskrbe Uljanika i vozila s posebnom dozvolom Grada Pule.

Svim institucijama i privatnim tvrtkama koje svoje djelatnosti obavljaju na samoj obali i svoja vozila parkiraju na tom dijelu Rive još jednom će biti upućena obavijest o zabrani prometovanja, a na samom ulazu u gradilište bit će postavljene betonske zapreke kako bi se onemogućio prolaz neovlaštenih vozila. Posebno zadužen djelatnik regulirat će i kontrolirati promet. Fizičke barijere bit će postavljene i na nogostupima kako bi se povećala sigurnost pješaka i onemogućio prolaz motora i mopeda', priopćeno je iz Grada Pule.

Minimalna kazna koja je propisana za nepridržavanje ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova iznosi 500 kuna. Vozači motornih vozila (uključujući mopede i motocikle) kažnjavat će se za vožnju po nogostupu s 300 kuna, a isti kazneni iznos predviđen je i za bicikliste ukoliko se ne budu propisno kretali biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, odnosno ukoliko one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.