Hrvatska 'NIJE VLADA U SJENI'

Karamarko stručnim timovima kreće u napad na vladajuće

Danas će na tematskoj sjednici Predsjedništva HDZ-a stranka početi osnivati nacionalne odbore, svojevrsne ekspertne timove koji će imati zadatak da prate i analiziraju odluke sadašnje vlasti te utječu na stranačku politiku u svim segmentima društva, ekonomije, investicija, socijale i slično

'Premda će ti odbori sličiti na ministarstva, HDZ neće osnivati klasičnu vladu u sjeni koja će imati svoje ministre. To je potvrdio i novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko: 'Neće to biti klasična vlada u sjeni sa svojim ministrima nego će te naše odbore činiti skupina stručnih ljudi koji će davati određene prijedloge i rješenja, ali će istovremeno bdjeti nad onim što sadašnja vlast radi'.
Razlog zašto je novo čelništvo odlučilo da će umjesto klasične vlade u sjeni osnivati ekspertne odbore, koje će činiti stručnjaci iz stranke, ali i vanjski eksperti, vrlo je racionalan.

U HDZ-u tvrde da je model stvaranja klasične vlade u sjeni, koji koriste često najjače oporbene stranke na zapadu, već zastario, a osim toga, procjena je da bi taj model u ovom trenutku donio više štete nego koristi stranci koja je krenula u konsolidaciju svojih redova.
197076,196837,196019,195924
U odborima će biti više ljudi, ekipu će činiti i bivši ministri, saborski zastupnici, ali i vanjski eksperti, kojima će biti pridodane mlade snage regrutirane iz stranačke mladeži. Usporedno s odborima na nacionalnoj razini, osnivat će se i povjerenstva na lokalnoj razini koja će imati zadatak da u gradovima i županijama gdje je HDZ u oporbi budu korektiv sadašnjoj vlasti, a tamo gdje je HDZ na vlasti da budu jedna vrsta savjetodavnog tijela.

Ta povjerenstva trebala bi biti i svojevrsni kadrovski inkubatori, bazeni iz kojih će stranka regrutirati nove kadrove za nacionalnu razinu. Naime, u HDZ-u vjeruju da će se u tim povjerenstvima iskazati mladi stručnjaci koji će privući pozornost središnjice da na njih može računati u trenutku kad bi se HDZ vratio na vlast, piše Večernji list.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još