Hrvatska KAKO SE TROŠI DRŽAVNI NOVAC

Luksuzni Citroën trune na parkiralištu ministarstva

Luksuzni Citroën C5, neregistriran, probušenih guma i koji nije u voznom stanju, mjesecima je parkiran ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Prethodna ga je Vlada kupila prije nekoliko godina za 150.000 kuna. Vozili su ga djelatnici ministarstva u vrijeme ministra Božidara Pankretića. 'Ne možemo maknuti automobil jer mu je izvađen motor, a drugo slobodno parkirališno mjesto nemamo', pojasnili su iz ministarstva.
62076,37529,195418,56435
Uz sporni automobil na parkiralištu se nalaze još dva Citroëna C5, također naslijeđena od prethodne garniture. S obzirom na to da su oni u voznom stanju, današnji se službenici njima koriste. Automobili su kupljeni u dva navrata, 2005. i 2007. godine, za malo manje od pola milijuna kuna. Koristili su se za službena putovanja uprave, a s neispravnim je automobilom jedan od djelatnika imao prometnu nesreću.

'Automobili su amortizirani pa im je knjigovodstvena vrijednost jednaka nuli', istaknuli su iz Ministarstva regionalnog razvoja i dodali da se neregistrirani Citroën C5, koji najviše plijeni pozornost, licitacijom prodaje na javnom natječaju, pišu 24sata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još