Hrvatska BIVŠI PREDSJEDNIK:

'Može se reći da sam ja Karamarku pomogao da pobijedi'

'Jadranka Kosor zaslužna je za puno toga, ali ona je svoju šansu propustila kad nije sazvala konvenciju stranke nakon odlaska Ive Sanadera. Tad bi sigurno pobijedila', smatra bivši predsjednik Stjepan Mesić

Gostujući u emisiji Tihomira Ladišića '60 minuta' na televiziji 24sata Mesić je većinom govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Na pitanje kako komentira činjenicu što su mnogi Karamarku za vrijeme izbora u HDZ-u kao najveći krimen stavljali što je bio njegov suradnik, Mesić je odgovorio da se na to može gledati i iz druge perspektive.

'Ako su ga zbog toga kritizirali, a on je pobijedio, možemo reći da mu je upravo to i pomoglo da pobijedi', rekao je bivši predsjednik.

Kaže kako ne zna kad se točno razišao s Karamarkom, što je ovaj tijekom stranačke kampanje često isticao, jer mu o tome ništa nije rekao. Mesić je novog predsjednika HDZ-a stavio o onu skupinu ljudi koja najbolje ne razumije što se to dogodilo u Drugom svjetskom ratu i nakon njega.

'Da su svi Hrvati završili u ustašama Hrvatske više ne bi bilo. Pobjednici su odlučili da sve države koje su nastale voljom agresora moraju nestati, među njima je bila i NDH-a. To bi značilo da se Hrvatska vraća u kraljevinu Jugoslaviju. Tad bi 1/3 Hrvata bila pobijena, 1/3 bi se razbježala, a preostali bi se asimilirali. Samo zahvaljujući onima koji su stali na stranu antifašizma imamo danas Hrvatsku', rekao je Mesić dodajući kako je fašizacija Hrvatske zaustavljena 2000. godine.

196118,195879,194955,194407Pobjeda Tomislava Nikolića njmu nije veliko iznenađenje jer, rekao je, Srbija nije doživjela katarzu kao Njemačka.

'Nikolić je bio u radikalnoj stranci, imao je žestoke izjave i bio je postavljen za četničkog vojvodu, a odjednom kaže da može surađivati. Ne znam, to ćemo vidjeti, ali mislim da Nikolić ima šanse jer ima snagu', rekao je Mesić.

Na pitanje treba li Ivo Josipović ići na inauguraciju Tomislava Nikolića, Mesić je rekao: 'Bilo bi od mene pretenciozno da dajem savjete Josipoviću što da radi, ali ja osobno ne bih išao.'

Mesić je otkrio i zbog čega se posvađao s Josipovićem. Zasmetalo ga je to što je trenutačni predsjednik tvrdio da je on pomagao Gadafiju i da je to štetilo Hrvatskoj.

'Ne znam kako sam to ja Gadafiju pomagao, možda je Josipović imao krive informacije. Nakon tog sukoba smo se nekoliko puta rukovali, ali još čekam da mi se Josipović javi i objasni kako sam to ja Gadafiju pomagao', rekao je Mesić.

Na pitanje zašto je tako drugo tajio tko mu je posudio novac, Mesić je rekao: 'Tko me prozivao, ne USKOK i ostale institucije nego oni koje sam pobijedio na svim izborima. E, njima neću reći ništa!' poručio je bivši predsjednik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još