LGBT PORUČILI

Vinkoviću - dosta je!

31.05.2012 u 16:01

Bionic
Reading

Organizacijski odbor Zagreb Pridea, nakon što je saborski zastupnik Zoran Vinković (HDSSB), dao niz protuzakonitih izjava u raspravi o Izvješću Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, podsjeća da je isti taj zastupnik, kojeg od tužbe za diskriminaciju LGBT osoba štiti saborski imunitet, 2008. godine digao ruku za Zakon o suzbijanju diskriminacije koji sankcionira upravo takav seksističan i homofoban govor mržnje, kao i izravnu diskriminaciju LGBT osoba u RH

'Ustavno pravo na javno okupljanje neotuđivo je ljudsko pravo koje nikakvi lokalni šerifi i inicijative "intelektualaca" ne mogu uskratiti:
Mi koji/e koračamo u Povorci ponosa sada kažemo – dosta! Dosta vulgarnim uvredama poput onih koje gledamo na televiziji, čitamo u novinama i slušamo na radiju.

Naša vizija je prihvaćanje, naša želja je jednakopravnost, naša potreba je solidarnost.

I zato poručujemo svima, drage prijateljice i dragi prijatelji – u ovoj borbi za pravdu bit će povrijeđeni mnogi/e od nas, a mnogi/e već jesu. Istovremeno bauk pederluka kruži čitavom Hrvatskom; danas Zagreb i Split, sutra Osijek, Rijeka, Zadar... Nikad ništa više neće biti isto. Nikakva religijska, stranačka ili takozvana obiteljska tradicija ne može zaustaviti promjenu. Zato što svijet uvijek ide naprijed – stalna na tom svijetu samo mijena jest!

Zato dragi pederi i drage lezbače, biseksualne i transrodne osobe, strejt prijatelji i prijateljice, Splićani/ke i Zagrepčani/ke: izađimo 9. i 16. lipnja na ulice Splita i Zagreba, zauzmimo Rivu i Trg bana Jelačića i pošaljimo seksizam i homofobiju u povijest - za bolju budućnost Hrvatske!', stoji u priopćenju Organizacijskog odbor Zagreb Pridea.