IZ AUTOMOBILA U TRAMVAJ

Park&Ride na parkiralištu Paromlin od 1. lipnja

30.05.2012 u 23:11

Bionic
Reading

Zagrebparking, u suradnji sa ZET-om, uvodi novu uslugu Park&Ride na parkiralištu Paromlin, gdje će se od 1. lipnja uz posjedovanje ZET karte vozilo moći ostaviti na neograničeno vrijeme, te zatim koristiti uslugu prijevoza autobusom ili tramvajem za daljnje putovanje

Uvjeti za korištenje Park&Ride usluge su posjedovanje valjane mjesečne ili godišnje opće (radničke) pretplatne karte ZET-a i dokaz o vlasništvu/leasingu vozila za koje se karta izdaje.

Nova usluga u gradskom promet, nastala kombinacijom korištenja parkirališta i gradskog prijevoza, uvodi se radi rasterećenja prometa u Zagrebu, izvijestili su večeras iz Zagrebparkinga.

Vlasnici vozila koji zadovoljavaju uvjete korištenja, svoju Park&Ride kartu mogu kupiti na blagajni podružnice Zagrebparking, Šubićeva 40/III

Trenutačno je u upotrebi samo jedno parkiralište namijenjeno usluzi Park&Ridea - parkiralište Paromlin kod Glavnog željezničkog kolodvora Zagreb omeđeno Trnjanskom, Paromlinskom i Koturaškom cestom, s ulazom iz Koturaške ceste.

Iz Zagrebparkinga najavljuju daljnji razvoj sustava, kojim bi bila obuhvaćena i druga parkirališta, primjerice parkirališta kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, terminala Borongaj, Reljkovićeve ulice sa zapadne strane Trga dr. Franje Tuđmana, parkirališe stadiona GNK Dinamo uz Maksimirsku ulicu, te parkirališta kod Doma sportova i u Turininoj ulici.