NEPUŠENJE SE ISPLATI

HZZO nagrađuje bivše pušače

28.05.2012 u 16:50

Bionic
Reading

U sklopu kampanje protiv pušenja, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) će 31. svibnja započeti s nagradnom igrom u kojoj će policom dopunskog zdravstvenog osiguranja nagraditi najbolje priče bivših pušača.

Pušenje ozbiljno ugrožava zdravlje i predstavlja veliki financijski teret za zdravstveni sustav, pa u priopćenju iz HZZO-a podsjećaju da drugu godinu za redom potiču prestanak pušenja i nagradnom igrom koja počinje na Svjetski dan nepušenja, 31. svibnja, a traje do 10. lipnja.

Iz HZZO-a pozivaju sve koji se žele natjecati da se jave s vlastitom pričom kako su prestali pušiti ili zašto nikada nisu niti počeli. Najzanimljivije priče i video uratke, po mišljenju žirija, HZZO će nagraditi jednogodišnjom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja, a ukupno će biti dodijeljeno 50 polica. Ocjenjivat će se duhovitost, iskrenost i motivacija.

Svaki "bivši" pušač može se natjecati samo s jednom pričom, a organizator jamči tajnost osobnih podataka s tim da će biti objavljeni samo dob, spol i inicijali.

Cilj HZZO-a za provođenje kampanje je podizanje svijesti građana o štetnosti pušenja i izravno smanjivanje troškova zdravstvene zaštite, a detalji natječaja bit će objavljeni na web stranici HZZO-a www.hzzo.hr, gdje će po završetku nagradne igre biti objavljen i popis dobitnika nagrada.