SDP-OVA ANKETA

Čak 91,5 posto Osječana ne zna ni za jedan projekt svog gradonačelnika!

28.05.2012 u 16:27

Bionic
Reading

Od 154 anketiranih građana na osječkim ulicama, čak 91,5 posto ili njih 141 izjavilo je pred kamerom SDP-a da ne zna ni za jedan projekt aktualne gradske uprave ili da projekata nema. Kako su rezultati ankete gotovo identični onima iz pretprošle i prošle godine, predsjednica osječkog SDP-a, Biljana Borzan, izrazila je zabrinutost što čelnici Grada ni nakon tri godine mandata nemaju gotovo ništa pokazati

Samo devetero anketiranih građana, njih šest posto, kao projekte je navelo biciklističke staze, asfaltirane nogostupe i uređenje gospodarskih zona, a četvero iliti 2,6 posto netočno je gradskoj upravi pripisalo projekte prethodne uprave, drugih institucija ili razina vlasti (most na koridoru 5C, pruga do Bikare…), rekla Borzan.

'Građani Osijeka gotovo su jednoglasni u mišljenju da im je grad zaustavljen u vremenu, a da se gradonačelnik i njegov tim ponašanju kao da su u predizbornoj kampanji već tri godine. Ako većina biciklističkih staza nije izgrađena, nego je na postojećim pješačkim kolnicima samo žutom trakom odijeljen prostor za bicikliste te ako su popravljeni nogostupi u nekim ulicama sve što gradonačelnik i njegov tim mogu napraviti u tri godine, onda time mogu biti zadovoljni. Nije čudno što nas u europskim časopisima nazivaju jednim od najdepresivnijih mjesta u RH, kada i građani sami tako doživljavaju svoj grad. Osijek po projektima gradske uprave nije poznat, ali jest po lažnim spinovima poput onog da se grad brzo i efikasno čisti od snježnih nanosa ili da će Vlada prekinuti izgradnju mosta na koridoru 5C, što se pokazalo netočnim. Poznat je i po svađanju sa svim i svakim, po podizanju kredita koji godinama stoje na računu jer gradonačelnik ne zna kako bi novac potrošio, pa imamo prenamjenu kredita', nabrajala je Biljana Borzan zaključivši da je anketa glas običnih građana koji su spontano iznosili svoja uvjerenja.

'Već sljedeća anketa bit će ona na lokalnim izborima za godinu dana. Sigurna sam da građani tada neće glasovati za kvazisnagu grada, nego za pamet grada', aludirala je na slogan s prošlih lokalnih izbora 'snaga grada', pod kojim su nastupili današnji gradonačelnik Krešimir Bubalo i njegovi zamjenici, Danijela Lovoković i Ivan Vrdoljak

Nažalost, od gradonačelnika Bubala niti njegove jedine zamjenice (Vrdoljak je postao ministar) nismo uspjeli dobiti komentar rezultata ankete SDP-a.