Hrvatska BLAGDAN DUHOVA

Istra vrvi turistima, naznaka dobre sezone

Istra je puna turista, procjenjuje se da ih je oko 80 tisuća. Mnogi inozemni gosti stigli su onamo za blagdan Duhova, kojim ujedno počinje prava turistička sezona, javlja HTV

Istra je puna turista, procjenjuje se da ih je oko 80 tisuća. Mnogi inozemni gosti stigli su onamo za blagdan Duhova, kojim ujedno počinje prava turistička sezona.

Turista ima, promet je pojačan, ali gužvi i zastoja na cestama nema. Najbrojniji su gosti iz Austrije i Njemačke, gdje od Duhova do Tijelova traju školski praznici pa će ih mnogi iskoristiti za odmor uz more. Zanimljivo je da ima mnogo više gostiju iz zemalja sjeverne Europe nego prijašnjih godina. Sve u svemu, turista je malo više nego lani. Iako je more hladno i nije za kupanje, turisti uživaju u izletima, šetnjama i gastronomskim delicijama, izvještava hrt.hr.

Živnuli su istarski gradovi, a ugostitelji su prilagodili ponudu te im nude dnevne menije od 6 ili 10 eura. I prognoze za lipanj su jako dobre. Puno bolje u odnosu na prošlu godinu. Međutim, nakon toga će slijediti razdoblje u kojem se nisu spojili praznici kao lani pa će turistički radnici imati svojevrsnu 'rupu'.

No te će minuse nadoknaditi odličan turistički svibanj. Istru, tako, očekuje još jedna dobra sezona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još