ZAPOSLENI GRADONAČELNIK

Svakog dana građani upute 1500 pitanja Bandiću

25.05.2012 u 12:04

Bionic
Reading

Svakoga radnog dana 16 gradskih pisarnica primi 1.500 različitih zahtjeva građana Zagreba adresiranih na gradonačelnika Milana Bandića, ali i njegove službe u nadi kako će baš njihov problem gradski oci pozitivno riješiti

Pišu građani prvom čovjeku Zagreba i e-mailom, telefoniraju, nerijetko ispisuju čak i prosvjedne natpise pa gradonačelnika Bandića s njima dočekuju ispred ulaza u gradsku upravu, a sve u nadi da će obnašatelj četvrte najvažnije funkcije u državi čuti baš njihovu tegobu koja im zagorčava život. Adresa prvog čovjeka Zagreba među najpopularnijim je u Hrvatskoj za slanje upita, pokuda, zahtjeva, komentara....

Pitaju građani Zagreba kad će im asfaltirati ceste, popraviti kanalizaciju, riješiti divlji deponij, a nerijetko ga mole da bude kum njihovu devetom po redu djetetu, da ih zaposli negdje ili donira za kupnju računala. Najčešća su pak potezanja za rukav radi rješavanja stambene problematike, ali i socijalne pomoći.


Među građanima Zagreba koji redovito pišu gradonačelniku Baniću je i Dubravka Kaldi (51) koja trideset godina rješava imovinsko-pravni spor s Gradom, a reklo bi se da jednako toliko piše i apelira na gradsku upravu, ali i njezine gradonačelnike. 'Nema službe kojoj nisam pisala ni načelnika koji je nadležan da s njim nisam razgovarala', priznaje Kaldi, tužna što je gradske službe, ma što napravila, ipak ne čuju. Kaže da joj je osobno Milan Bandić obećao pomoći, no kako Dubravka Kaldi još čeka na rješenje svoje zavrzlame jer joj se kuća našla na trasi budućeg produžetka Baštijanove ulice, čini se da od pomoći nema ništa.

Odnedavno gradonačelnika Bandića često pitaju za rješavanje problema na društvenim mrežama poput Facebooka ili Twittera, no odgovore umjesto njega zainteresiranim građanima daje Odjel za informiranje. Koliko je gradonačelnik uspješan u rješavanju problema svojih sugrađana, iz vrha gradske uprave često se čuje.

'U Zagrebu se radi velik posao i Grad Zagreb i ja kao gradonačelnik brinemo se o građanima', nerijetko je Banić poručivao tijekom svojih javnih istupa, posebice tijekom nedavne predizborne kampanje za predsjednika države te zastupnike u Saboru.

No koliko se uspješno obračunava sa svakodnevnim problemima svojih sugrađana, pokazalo je istraživanje indeksa sreće prema kojem su građani Zagreba najnesretniji.'Hodajući ulicama ovoga grada, ja vidim sreću i zadovoljstvo!',  poručio je nakon objave rezultata gradonačelnik.

Žitelje grada podno Sljemena prvi čovjek hrvatske metropole nastoji usrećiti primanjem u svom kabinetu pa je tako u siječnju i veljači ove godine primio 72 građana.