REKONSTRUKCIJA CESTE

Zaobilaznim putem od Vrgorca prema Dubrovniku

25.05.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Jučer je započela rekonstrukcija državne ceste Vrgorac - Ploče i dio ceste od izlaza s Dalmatine na čvoru Vrgorac pa do sela Staševica kod Ploča zatvoren je za sav promet. Promet prema Pločama i Dubrovniku odvija se zaobilazno, preko sela Dusina prema Otrić Seocima i Pločama te preko Novih Sela i Metkovića pa dalje kroz dolinu Neretve prema Dubrovniku

Nakon što je prošle godine zabilježen veći broj prometnih nezgoda po izlasku s autoceste i prometnih čepova kada su u uskim zavojima zapeli talijanski turisti s kamp-kućicama te kamioni s prikolicama, odlučeno je da se rekonstruira dio ceste koji se nalazi na području općine Vrgorac, kroz sela Vina i Umčani, pa sve do ulaska u Dubrovačko-neretvansku županiju.

Kako doznajemo od radnika na terenu, radovi će se izvoditi do 15. lipnja, do kada se predviđa rješavanje nekoliko prometnih crnih točaka zbog kojih je tijekom turističke sezone kada je pojačan promet prema jugu dolazilo do zastoja i prometnih nezgoda, poglavito u vrijeme vikenda, kada s Dalmatine iziđe oko 25.000 vozila.