HDZ-OVAC BABIĆ OGORČEN

'Dinamo je morao dobiti nagradu jer je simbol hrvatstva'

24.05.2012 u 12:52

Bionic
Reading

Žestoka rasprava na sjednici Gradske skupštine razvila se oko Dinama. Naime, zagrebački prvoligaš i prvak države nije dobio ovogodišnju nagradu Grada Zagreba, što je pojedine zastupnike potaknulo na izljeve ljubavi prema klubu

Laureat na sportskom polju je Hrvatski akademski veslački klub Mladost. No Dinamo je u dva navrata došao na dnevni red. Usta zastupnika, kako pozicije, tako i opozicije, bila su puna hvale za klub te se rasprava svela na to tko je veći dinamovac među njima.

Svađi 'u pješčaniku' je ulje na vatru dolio HDZ-ov zastupnik Tomislav Babić koji je, ogorčen činjenicom da Dinamo nije nagrađen, ustvrdio da je Dinamo simbol hrvatstva. SDP-ovac Jurica Meić rekao je pak da je i on navijač Dinama, no da je neprimjereno za one koji se protive nagradi reći da nisu Hrvati, na što je Babić rekao da on to nije ni tvrdio.

'Klub je dobio i značajniju nagradu od ove. U prosincu prošle godine dobio je stadion na pet godina bez najamnine i to mu je važnije od ove nagrade', rekao je Meić.

I njegov stranački kolega Kutlić rekao je da je navijač 'plavih', no da Veslački klub Mladost ima uspješniju povijest od Dinama. 'Mladosti bih tri puta dao nagradu, no to ne znači da je ne treba dati Dinamu', rekao je pak uporni Babić. Raspravi se priključio i SDP-ovac Tin Pažur pričajući o svojoj ljubavi prema Dinamu.

Glasanjem su prihvaćeni ovogodišnji laureati, a osim Mladosti to su: Petar Bvarišić, akademski kipar, Sandra Bischof Vukušić, profesorica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, pater Antun Cvek, osnivač udruge Kap dobrote, Josip Čorak, bivši sportaš i sportski djelatnik, pisac Zoran Ferić, Geofizički zavod PMF-a, Vjekoslav Jerolimov, umirovljeni profesor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, maestro Vladimir Kranjčević, Duško Ljuština, ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh, Milan Pleština, prvak Drame HNK, Poliklinika za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, Višnja Srdelić, umirovljena profesorica, te Dubravka Šeparović, prvakinja Opere HNK.