PREKINUTA TRADICIJA

Thompson djeci oduzeo program za Sv. Nikolu

05.12.2008 u 18:00

Bionic
Reading

Tradicionalni program koji dubrovačka podružnica društva Naša djeca ispred crkve Svetog Vlaha organizira u povodu blagdana Svetog Nikole ove se godine neće održati

DUBROVNIK - Razlog je postavljanje pozornice, razglasa i svega drugog što je bilo potrebno za koncert Marka Perkovića Thompsona koji povodom Dana dubrovačkih branitelja organizira Grad Dubrovnik, piše Večernji list.

Miomira Velikonja, tajnica društva Naša djeca Dubrovnik, shvatila je da ove godine društvo ne može organizirati program dok je s djecom prelazila preko Straduna i ispred crkve Svetog Vlaha vidjela mnoštvo kablova i radnike kako postavljaju dizalicu. Sve to bilo je poprilično nesigurno za održavanje programa za djecu, pa društvo nije željelo 'riskirati da se nešto dogodi djeci', rekla je Miomira Velikonja.

Priredba u povodu blagdana Svetog Nikole stoga će se održati u osnovnoj školi Centar, čime se prekida 13 godina duga tradicija održavanja programa pred Crkvom Svetog Vlaha.

Iako je društvo imalo sva dopuštenja da i ove godine održi priredbu pred crkvom, unajmilo razglas i događaj danima najavljivalo u medijima, ove godine program za djecu ipak se neće održati.

Thompsonov koncert održat će se na Stradunu unatoč zabrani svih koncerata koju je gradska uprava donijela prije pet godina nakon što je za vrijeme nastupa Parnog Valjka pao kamen s crkve Svetog Vlaha. Tada je donesena odluka da na Stradunu mogu svirati samo akustični izvođači i klape, ali o tu zabranu oglušio se sam Grad Dubrovnik koji je organizator Thompsonova koncerta, piše Večernjak.