Hrvatska RAVČA-DRVENIK

Prometno povezivanje makarskog zaleđa ovisi o fondovima EU-a

  • Autor: Jure Divić
  • 23.5.2012 12:18:56
  • 23.5.2012 9:52:11

Do kraja 2012. godine bit će završeni radovi na izgradnji nadvožnjaka preko Dalmatine, pristupne rampe i prvi kilometar brze ceste Ravča-Drvenik koja će spojiti makarsko zaleđe s obalom i novom trajektnom lukom u Drveniku, a ona će Vrgoračku krajinu i Makarsko primorje povezati s otocima Hvarom i Korčulom

Nadvožnjak preko autoceste A1 ovih dana je završen, a radnici zagrebačke Hidroelektre pripremaju cestu za asfaltiranje kolnika od izlaza s Dalmatine na čvoru Ravča do nadvožnjaka, prvog većeg objekta na cesti Ravča-Drvenik. Daljnja dinamika radova na 11,6 kilometara dugoj jednokolničkoj cesti s dva prometna traka bit će poznata nakon donošenja  Programa građenja za razdoblje 2013-2016.

Kako doznajemo od Kate Kuprešak, glasnogovornice HAC-a, projekt izgradnje spojne ceste čvor Ravča - D8 (Drvenik) kandidiran je za sufinanciranje iz europskih fondova u sklopu operativnog programa PROMET 2007 – 2013. i po svemu sudeći o količini novca iz europskih fondova ovisit će daljnja gradnja brze ceste Ravča-Drvenik te spajanje Makarskog primorja i zaleđa sa srednjedalmatinskim otocima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još