HOMOFOBNI LABURIST NA FACEBOOKU

'Povorka ponosa? To je kolona bolesnih pedera'

22.05.2012 u 22:15

Bionic
Reading

Ivica Mraz, član izvršnog odbora bjelovarskog ogranka Hrvatskih laburista - stranke rada, na svom Facebook profilu je stavio homofobni status u kojem se obrušio na LGBT aktiviste, ali i na ministra branitelja Predraga Matića

'Zar je pravi naziv 'Povorka ponosa'? Ja bih tu kolonu nazvao 'Povorka bolesnih pedera', i to s braniteljima nikakve veze nema', piše Mraz komentirajući Matićev prijedlog da branitelji osiguravaju Povorku ponosa u Splitu.

'Oni kojih ih podržavaju (Vlada, Sabor, nevladine udruge), nek' idu i stanu u tu tampon zonu, to će im biti na diku. A tebi, Frede, poručujem: Napravi komisiju istinskih, pravih 'nevladinih' branitelja, a ima tu vrsnih pravnika, koji će istražiti koji su to 'veliki Hrvati' uništavali i pljačkali ovu lijepu i bogatu zemlju od ranih devedesetih.

Frede, reci javno imaš li 'muda' reći istinu. Svi oni koji vole Hrvatsku stat će iza tebe, budi siguran. Imaš li 'muda' reći da su svi ni koji su učestvovali u privatizacijskoj pljački, oni koji su napravili i uredili pravni okvir te pljačke veleizdajnici. I još jedno pitanje: Znadeš li gdje je Veljko Marić? I jedan savjet: Ostavi se ti raznoraznih 'Povorki ponosa', imaš ti pametnijeg posla', zaključuje Mraz.

Status je stavio prije pet dana, 17. svibnja, a njegov stranački šef Dragutin Lesar na svom profilu objavio je kako Mrazov post 'jeste izraz mržnje i uvrede koji se sankcionira odlukama Suda časti, a ne mojom kao predsjednika stranke'.