REAKCIJE GUBITNIKA

Kosor: Još večeras ću pokupiti svoje stvari!

Bionic
Reading

Već kad je postalo izvjesno da su najmanje glasova u prvom krugu izbora za predsjednika HDZ-a dobili Darko Milinović i Domagoj Ivan Milošević, a da je i Jadranka Kosor ostala bez drugog kruga, krenule su i prve reakcije poraženih. Poražena predsjednica izjavila je kako će 'još večeras pokupiti svoje stvari'

'Nije vrijeme da govorim o osjećajima. Rado bih da sam ja u drugom krugu, rado bih da mogu nastaviti ovaj posao, pa mi je žao što većina nije prepoznala ono što sam radila za stranku u najtežim uvjetima nakon odlaska Ive Sanadera', poručila je Jadranka Kosor

Što se tiče drugoga kruga, poručila je onima koji su je podržali u prvom krugu da glasaju po savjesti.

'Moja je poruka na tragu onoga što sam govorila neprekidno u razgovorima s izaslanicima - glasajte po svojoj savjesti. Ne prema uputama. Na žalost, ovdje je bilo puno uputa i dirigiranog glasovanja', rekla je Kosor.

Ponavljajući izaslanicima da glasaju 'prema svojoj savjesti i izaberu između dvojice onog za kojeg misle da je bolji', nije željela odgovoriti za koga će ona glasati.

'Ni ovaj put neću utjecati na njihovu odluku', zaključila je Kosor i zaputila se na terasu Lisinskog.

Darko Milinović je poručio kako mu je ovo prvi poraz i da mu je žao.

'Nastavljam rad u HDZ-u kao predsjednik najjače županijske organizacije i saborski zastupnik. Sprema sam vratiti se u Liku i početi iz početka', priznao je Milinović.

Za Domagoja Ivana Miloševića, koji je na izborima za predsjednika HDZ-a dobio najmanje glasova, sudjelovanje u izborima je ‘polaganje temelja za budućnost, ali i sticanje političkog iskustva’.

‘Cijelo vrijeme sam govorio da na ovom saboru svi trebaju glasati po savjesti, a tako ću nastupati i dalje’, ocijenio je tijek glasanja Domagoj Ivan Milošević.

Na upit koga će poduprijeti u drugom krugu, odgovorio je da je ‘cijelo vrijeme bio dosljedan’, te ponovio da se ‘neće nikome priklanjati’.

‘Ušao sam u izborni proces bez rezervi, bez kalkulacija i govorio da svi trebaju glasati po savjesti, jer je to dobro za budućnost stranke. Izaslanici će u drugom krugu glasati po savjesti i za onoga za koga smatraju da je bolji’, rekao je Milošević.

Na uporno inzistiranje novinara da se odredi za koga će pozvati one koji su u prvom krugu glasanja njemu dali povjerenje, odgovorio je da mu je ‘osobno drago da je Prgomet pobijedio u utrci za zamjenika’. Na pitanje: ‘A Kujundžić?’ samo je kratko rekao: ‘Odgovorio sam.’