Hrvatska SDP-OV PRAZNIK RADA

Milanović podupro prosvjede studenata

  • Autor: Hina
  • 1.5.2009 18:11:51
  • 1.5.2009 18:06:58

Presjednik SDP-a Zoran Milanović podupro je danas studente koji prosvjedima traže besplatno visoko školstvo ocjenjujući takve zahtjeve razumnima

'Za vrijeme ove Vlade višestruko je narastao broj onih koji moraju plaćati studij, a to nije dobro i studenti koji moraju plaćati to vide i ustali su protiv toga potpuno razumnim zahtjevima', rekao je Milanović. Komentirajući metodu studentskih prosvjeda, Milanović je rekao da metoda koju su studenti izabrali 'privlači više pažnje', a slične se metode mogu vidjeti diljem Europe. 'Oni koji imaju s tim poteškoća, ne razumiju demokraciju', dodao je Milanović.

Na novinarski upit zašto je za 1. svibnja došao u Split poduprijeti SDP-ovca Ranka Ostojića za gradonačelnika, a nije ostao proslaviti Međunarodni praznik rada u Zagrebu, gdje je Milan Bandić SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Milanović je odgovorio kako je u Zagrebu svaki dan.

'U Zagrebu sam svaki dan i pružam potporu Bandiću, a nositelj sam i liste u Zagrebu', rekao je Milanović.
Dodao je kako je predsjednik stranke koja se bori za povjerenje ljudi u cijeloj Hrvatskoj te da je u Split danas došao jer nikada prije nije bio na proslavi Međunarodnog praznika rada u tom gradu.

Govoreći o Splitu Milanović je istaknuo da je Ranko Ostojić najbolji kandidat za gradonačelnika u posljednjih 30 godina. 'On je klasa za sebe i za klasu je iznad ostalih kandidata za splitskoga gradonačelnika', ustvrdio je.
Također je istaknuo da je u Splitu u proteklih mjesec dana bez posla ostalo 1500 radnika. 'Nije problem ako se radna mjesta izgube, ali je tragedija ako se izgubi tako mnogo radnih mjesta u tako kratkom roku', rekao je Milanović. Dodao je kako državna vlast nije sposobna niti je zainteresirana za otvaranje novih radnih mjesta.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još