JADRANKA KOSOR

'HDZ ne smije biti prolazna soba'

19.05.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor predala je danas u središnjici stranke oko 600 potpisa za svoj novi mandat, istaknuvši da će nakon općega sabora ostati predsjednica HDZ-a

Na novinarski upit, što očekuje od sutrašnjeg sabora, Kosor je odgovorila kako očekuje da svaki član HDZ-a sam odluči na tajnom glasovanju te da nikakvom svom malom ili većem šefu ne mora polagati račune, već samo sebi i HDZ-u.

Istaknula je da su ovo iznimno važni izbori ne samo za HDZ, već i za Hrvatsku. 'Odlučujemo u kome će smjeru ići HDZ, hoće li ga voditi časni, čestiti i hrabri ljudi, koji će u svoj program stavljati gospodarski oporavak i gospodarstvo i oni koji iza sebe imaju neki obavljeni posao kao što smo to mi obavili - završetak pregovora s Europskom unijom, program gospodarskog oporavka i drugo', kazala je Kosor. Ili će, dodala je, HDZ voditi oni koji su se u 'onom što nazivaju kampanjom pokazali kao igrači koji igraju ispod stola'.

Kosor je naglasila i da HDZ ne smije ponovno pogriješiti. 'Jednom smo pogriješili, druga greška se nikako ne bi mogla ispraviti', upozorila je upitana kakav HDZ nudi članstvu.

Kosor je rekla da joj je bitno sačuvati ljude koji su doprinosili HDZ-u. Naglasila je da stranka ne smije biti, kako je rekla, prolazna soba - da uđe u stranku kad nekom odgovara zbog ostvarenja vlastitih interesa i izađe kad mu to iz vlastitog interesa ne odgovara.

'Tražim da svatko od nas pokaže koliko je radio za stranku i Hrvatsku te koliko je do sada vlastite interese podredio stranačkim i hrvatskim interesima', rekla je Kosor.

U pratnji Jadranke Kosor bili su Vladimir Šeks, Andrej Plenković, Branko Bačić, Ante Kulušić, Josip Salapić, Ana Lovrin, Josip Đakić i drugi.