ODBIJEN PRIJEDLOG SENATA

Nastavak blokade pulskog Sveučilišta

01.05.2009 u 15:15

Bionic
Reading

Predstavnici Nezavisne inicijative studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli za besplatno školovanje, dom i menzu na današnjoj su konferenciji za novinare istaknuli kako ni nakon petog dana blokade Sveučilišta nije ispunjen nijedan njihov zahtjev

Naime, kako se danas čulo, na sinoćnjem plenumu pročitan je prijedlog Senata da će poduprijeti studente u svim njihovim zahtjevima ako se u ponedjeljak vrate u klupe. 'Glasovanjem je ipak odlučeno da se blokada nastavi i tijekom vikenda, a u nedjelju navečer održat će se plenum na kojem će se odlučiti o daljnjim postupcima', istaknuto je na konferenciji za novinare.

Govoreći o razlozima zbog kojih su odbili prijedlog Senata pulski studenti su istaknuli da se njihovi izaslanici još nisu vratili sa zaključcima iz Rijeke te kako još nisu dobili nikakvo pismeno jamstvo, a 'riječi često ostaju samo riječi'. 'Želimo naglasiti da ne blokiramo nastavu zato što nam se ne uči. Naprotiv, željni smo znanja i borimo se za to, ali ovo je očito jedini način da se izborimo za svoja prava', nagasili su predstavnici Nezavisne inicijative studenata Sveučilišta Jurja Dobrile, dodajući kako su profesori s Odsjeka za povijest i Odsjeka za kroatistiku to očito shvatili pa su iskazali pismenu potporu ne samo za zahtjeve, nego i za metode.

Studenti su danas pozvali građane da potpišu peticiju, a udruge, poduzeća i javne djelatnike da ih javno podupru.