Hrvatska SLAVE ZAVRŠETAK ŠKOLE

Tri tisuće slavonskih maturanata plesalo quadrillu

Središta šest slavonskih gradova i ove godine u podne su blokirali maturanti kako bi u što većem broju zajedno s vršnjacima iz 55 europskih gradova otplesali francuski ples quadrillu, u znak završetka svog srednjoškolskog obrazovanja. Osmi puta zaredom osječki srednjoškolci s bijelim kišobranima u rukama okupili su se u Županijskoj ulici okruženi građanima

'Djevojke gledaju prema HNK-u, dječaci prema županiji', upute je s balkona zgrade županije slao Domagoj Jukić, organizator manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Mladi su izveli uvježbane plesne točke u Osijeku, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Našicama, Valpovu i Đakovu. Današnjem finalu prethodile su tri probe i jučerašnja generalna, kako bi izvedba protekla bez grešaka.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo mladima je pored sreće u budućnosti zaželio bolji grad. 'Moramo raditi na napretku grada Osijeka', poručio je pred otvorenje priredbe.

Plesnom manifestacijom maturanti se nastoje okupiti u što većem broju i sa završenim školarcima iz cijele Europe preteknuti prošlogodišnji rekord od 33.202 maturanta, koji su plesali u osam europskih zemalja. Taj broj upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda, čemu se nadaju i ovogodišnji plesači.

Nakon quadrille mladi su otišli na lijevu obalu Drave gdje od ranog popodneva nastupaju školski i poznatiji osječki bendovi - Perpetuum Mobile, Crna kronika, Hrvatski sokol, Still band, Instinkt, High voltage, a zvijezde večer Belfast food kreću oko ponoći.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još