Hrvatska USPJEH U KB DUBRAVA

Dječaku uspješno vratili palac nakon što ga je sjekirom odrezao

Klinička bolnica 'Dubrava' izvijestila je kako je na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu uspješno izvršena replantacija palca lijeve šake kod dvanestogodišnjeg dječaka, priopćeno je iz ove bolnice

U 'KB Dubrava' ističu da su takve ozljede vrlo rijetke u djece, a mirkokirurški postupak je znatno složeniji nego u odraslih. Takva vrsta operacije može se izvesti samo u dobro opremljenim klinikama s posebno educiranim kirurškim timom, navodi 'KB Dubrava'.

Bolesnik je primljen u Hitnoj kirurškoj službi nakon što je nesretnim slučajem prilikom cijepanja drva zadobio amputacijsku ozljedu sjekirom. Dječak je istog dana uspješno operiran. Operaciju je bolesnik dobro podnio, prst je vitalan te će se uskoro započeti i s fizikalnom terapijom kako bi funkcija replantiranog palca bila što bolja.
102107,167805,179049,79295
Malog pacijenta operirao je mikrokirurški tim pod vodstvom Srećka Budija. Centar za mikrokirurgiju i rekonstrukciju šake KB 'Dubrava' svakodnevno prima složene ozljede šake iz cijele Hrvatske te momentalno na Klinici boravi nekoliko bolesnika sa složenim mikrokirurškim rekonstrukcijama na šaci i tijelu, priopćeno je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još