OTVOREN NATJEČAJ

Pravobraniteljica zove djecu da joj budu savjetnici

18.05.2012 u 13:15

Bionic
Reading

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić pozvala je djecu i mlade u dobi od 12 do 17 godina, koji žele biti njezini suradnici i savjetnici u zaštiti dječjih prava, da se jave na natječaj za izbor novih članova Mreže mladih savjetnika (MMS)

Za izbor novih 25 članova MMS-a za sljedeće dvogodišnje razdoblje natječaj je otvoren do 5. lipnja, do kada zainteresirani trebaju poslati ispunjeni obrazac za prijavu na e-mail adresu mojglas@dijete.hr ili poštom na adresu: Pravobraniteljica za djecu, Teslina 10, 10000 Zagreb. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u rujnu, izvijestio je danas Ured pravobraniteljice za djecu.

Obrazac za prijavu članova MMS-a dostupan je na internetskoj stranici http://azanas.dijete.hr/prijavi-se.html

Mreža mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu stalno je dječje savjetodavno tijelo pravobraniteljice, koje okuplja ukupno 25 djece i mladih iz cijele Hrvatske. Svoju savjetničku ulogu oni ostvaruju putem elektroničkog foruma te u susretima s djelatnicima Ureda pravobraniteljice za djecu, gdje razmjenjuju mišljenja.

Iz Ureda pravobraniteljice ističu da se članovi MMS-a kandidiraju sami, po vlastitoj želji i odluci. U radu MMS-a zastupaju vlastito mišljenje, predstavljaju sami sebe i upoznaju pravobraniteljicu sa svojim stajalištem o položaju djece u društvu te o svemu što je, po njihovu mišljenju, važno i potrebno djeci.

O izboru novih članova odlučit će sadašnji članovi MMS-a, zajedno s pravobraniteljicom.

Kako bi u natječaj bila uključena i djeca u manjim sredinama, pravobraniteljica je uputila zamolbu osnovnim i srednjim školama da upoznaju učenike s njezinim pozivom.

Članovi MMS-a su savjetnici i suradnici, ali i ambasadori pravobraniteljice jer svojim vršnjacima prenose informacije o njezinu radu, o dječjim pravima te o njihovoj zaštiti. Sudjeluju i u radu Europske mreže mladih savjetnika, razmjenjujući mišljenja s djecom i mladima iz cijele Europe.