Hrvatska NORIJADA

Sutra četiri tisuće maturanata na Trgu bana Jelačića

Još će jedna generacija maturanta ovog tjedna zauvijek napustiti školske klupe, a tradicionalna proslava, zakazana za petak 18. svibnja, i ove se godine odvija na Bundeku.

Na Trgu se očekuje otprilike četiri tisuće maturanata, a još njih tri tisuće pridružit će se slavlju na Bundeku. Maturanti se okupljaju na Trgu bana Josipa Jelačića od 11.30 sati, a u podne kreće organizirana povorka prema središnjem mjestu proslave, poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Povorka, u kojoj će kao i svake godine sudjelovati gradonačelnik Milan Bandić, kretat će se trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (Most slobode) – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek, a pratit će je glazba, zdravstvena ekipa i prometna policija.

Glazbeni program


Bogat glazbeni program na Bundeku trajat će do 22 sata, a glavne su zvijezde večeri Davorin Bogović i grupe Kinoklub, Telefon Blues band te kao zadnji bend večeri tamburaški sastav Gazde. Tijekom proslave na Bundeku će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a poslije završetka programa ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza. Zabranjen je unos alkoholnih pića, staklene ambalaže i ostalih neprimjerenih sredstava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još