Hrvatska MILINOVIĆ I KUJUNDŽIĆ BIJESNI

'HRT pogoduje pojedinim kandidatima za šefa HDZ-a!'

Večeras oko 22 sata u emisiji 'Otvoreno' HTV-a trebalo se održati sučeljavanje kandidata za novog šefa HDZ-a, no zbog činjenice da su pojedini kandidati odbili gostovati u emisiji, otkazano je cijelo sučeljavanje. Takav postupak HTV-a razbijesnio je ostale kandidate

Prosvjedno pismo HTV-u već je uputio Darko Milinović, kojeg su s državne televizije o otkazivanju emisije obavijestili danas prijepodne.

'Takav odnos prema kandidatima koji su prihvatili izazov, prema članovima HDZ-a i hrvatskoj javnosti smatram neprofesionalnim, kao što smatram da je na ovaj način pokazan i navijački odnos spram nekih kandidata te javno izražavam svoje nezadovoljstvo i prosvjed protiv odluke o otkazivanju emisije. Na ovakav način javna televizija želi usmjeravati izborne procese u HDZ-u pogodujući nekim kandidatima koji nemaju snage javno odgovoriti na neka pitanja koja sam ovih dana i sam postavio', stoji u Milinovićevom prosvjednom pismu.

Otkazivanje cijele emisije izazvalo je bijes i kod Milana Kujundžića.

'Gospođa Kosor i gospodin Karamarko otkazali su sučeljavanje, pa je HTV odlučio uskratiti mogućnost i ostalim kandidatima za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice za predstavljanje hrvatskoj javnosti članovima HDZ-a. Ovim činom HTV kao javni servis uskraćuje demokratsko pravo trojici preostalih kandidata na predstavljanje i time izravno manipulira javnošću te potencijalno utječe na rezultat izbora. I sada, na kraju, apeliram na HTV da u svome programu omogući primjereno vrijeme kandidatima za predsjednika HDZ-a koji su spremni na sučeljavanje', zaključio je Kujundžić.

193845,193546,193461,193411

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još