PRAVOBRANITELJ TVRDI

Prosvjednici u Rijeci ugrožavaju prava studenata

30.04.2009 u 12:36

Bionic
Reading

Studentski pravobranitelj Stipe Ćorluka ustvrdio je da su studenti prosvjednici na riječkom Filozofskom fakultetu prekršili niz članaka Etičkog kodeksa Sveučilišta

Kršenje se prvenstveno odnosi na upad na Odjel za informatiku koji djeli zgradu s Filozofskim fakultetom. Prosvjednici su, prije no što su na Informatici proglasili blokadu, provalili u jednu učionicu, onemogućili kolokvij i verbalno napali pročelnicu Odjela za informatiku. Pravobranitelj tvrdi da su prosvjednici studentima koji ne sudjeluju u blokadi prijetili na razne načine. Dodao je da podržava zahtjeve prosvjednika, no ne i kršenje prava ostalih studenata.

Novinare je zanimalo i kako će pravobranitelj reagirati na jučerašnji incident, kada su 20-ak minuta studenti bili zaključani na Ekonomskom fakultetu. Ćorluka je odgovorio da će zaštititi i njihova prava te ih je pozvao da mu se jave.

Vezano uz Ekonomiju, pravobranitelj je dodao i da tamo blokadu uopće ne provode studenti tog fakulteta, nego njihove kolege s Filozofskog, što prosvjednici na Ekonomiji oštro opovrgavaju. Na presicu su stigli i optuživani prosvjednici s Filozofskog fakulteta, koji su pokušali osporiti navode pravobranitelja, piše Korzo.net.