Hrvatska RANKO OSTOJIĆ:

Pogriješio sam komunicirajući s Drpićem preko Facebooka

Ministar unutarnjih poslova Ranko Osotojić izjavio je danas u Splitu da je pogriješio što je nakon nedavne policijske intervencije u Pučišćima sa sindikalnim čelnikom u Jadrankamenu Tončijem Drpićem komunicirao putem Facebooka

'Ministar ne može tako razgovarati i ja sam se ispričao Drpiću jer mislim da sam pogriješio', rekao je ministar Ostojić novinarima u Splitu, gdje je bio na izvještajnoj konvenciji splitskog SDP-a.

Objasnio je da se Drpiću nije ispričao radi policijske intervencije koja je, po njegovu mišljenju, bila 'u redu' i u skladu sa zakonom, nego zbog načina komuniciranja s Drpićem putem Facebooka.

'I Drpić se meni ispričao zbog riječi koje je o meni rekao, a koje nisu imale uporište', dodao je ministar.

Ostojić je nakon intervencije policije koja je u Pučišćima osiguravala dolazak stečajnog upravitelja u tvrtku preko Facebooka optužio Drpića da se skriva u kući i izvještava o 'desantu' policije na Pučišća.

Drpić je, pak, odgovorio da ministra Ostojića 'može biti sram' zbog toga što govori.

Ministar nije želio komentirati razloge nedavne ostavke stečajnog upravitelja Jadrankamena Ive Bučana koji je, obrazlažući tu svoju odluku, rekao da ministar unutarnjih poslova svojim sastankom i isprikom Drpiću podilazi sindikalnim liderima, umjesto da se rješava problem u Jadrankamenu.

Ministar je ustvrdio da na tom sastanku nije bilo ni riječi o miješanju u pravosuđe i odluke pravosuđa.

Upitan hoće li Vlada, kao u slučaju novog Zakona o policiji, 'popustiti' primjedbama Europske unije i odustati od namjere da u Nadzorni odbor Ine imenuje članove vlade, Ostojić je rekao da će stav Vlade biti jasan kada završe konzultacije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još