SUČELJAVANJE U BJELOVARU

'Karamarko je doživio debakl pa nije ni došao u Koprivnicu'

11.05.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević na današnjoj konferenciji za novinare demantirao je postojanje bilo kakvih tajnih dogovora između njega i drugih kandidata, pa i s Tomislavom Karamarkom

'Nema nikakvih tajnih dogovora, puštaju se različiti spinovi o nekakvim mojim tajnim dogovorima s različitim kandidatima za predsjednika HDZ-a. Nema nikakvih dogovora niskim, nema dogovora s Tomislavom Karamarkom", rekao je Milošević. Podsjetio je da se bez rezerve i kalkulacija pod sloganom "HDZ ponovno prvi" kandidirao za predsjednika HDZ-a te da u svom programu govori o političkoj, kadrovskoj i financijskoj konsolidaciji stranke, ali ne samo nje.

Milošević smatra i da će na Općem saboru HDZ-a, 20. svibnja, 2200 izaslanika pojedinačno i po svojoj savjesti izabrati novo stranačko vodstvo - od članova Središnjeg odbora do potpredsjednika i predsjednika stranke.

Osvrčući se na jučerašnja predstavljanja u Bjelovaru i Koprivnici podsjetio je da su u Bjelovaru svoje programe zajednički sučelili Darko Milinović, Tomislav Karamarko i on.

'Nakon sučeljavanja naših programa Karamarko nije niti otišao u Koprivnicu jer je doživio debakl u Bjelovaru', kazao je Milošević. Dodao je da su izaslanici htjeli čuti što kandidati za predsjednika stranke imaju reći o budućnosti HDZ-a i Hrvatske, a "nisu nimalo bili impresionirani pričama od 1945. do 1971. niti pričama o petokrakama, kolima, Kumrovcima i slično".

Milošević je pozvao Jadranku Kosor i Tomislava Karamarka da se odazovu HTV-ovu pozivu za sučeljavanje u ponedjeljak, a HTV da ne odustane od termina sučeljavanja. "Ne samo da HDZ-ovi izaslanici i članovi stranke, već i svi građani, trebaju čuti i vidjeti tko su ljudi koji žele biti predsjednici stranke, a sutra i hrvatski premijeri. Svi trebaju čuti tko su ti ljudi, koji su njihovi programi, stavovi, ciljevi i motivi za kandidature", rekao je Milošević.

Upitan zašto je Karamarko odustao od svog govora na komemoraciji u Bleiburgu, Milošević je odgovorio da to treba njega pitati. "Danas 2012., hrvatski građani i članovi HDZ-a očekuju odgovore na pitanja koja se odnose na budućnost i kako izvući zemlju iz krize. Danas je primarno pitanje gospodarstva. Ono što je 1990-tih bila borba za oslobađanje hrvatskog teritorija to je danas borba za svako radno mjesto i svaku tvornicu u Hrvatskoj", kazao je Milošević.

Na pitanje kojeg će kandidata podržati ako ne uđe u drugi krug, odgovorio je da će ući u drugi krug izbora za predsjednika HDZ-a. "Truli kompromisi i tajni dogovori su HDZ i zemlju doveli u situaciju u kojoj jesmo. Oni koji su stranku i zemlju doveli u situaciju u kojoj jesmo, teško mogu biti ti koji će i stranku i zemlju izvući iz te situacije", istaknuo je Milošević.