Hrvatska MILANOVIĆ O GAY BRAKOVIMA

'Nadam se da je to u redu ljudima u Hrvatskoj'

Prema pisanju Jutarnjeg lista Vlada je pokrenula inicijativu za pripremu novog zakonskog okvira o istospolnim zajednicama, prema kojem bi se u Hrvatskoj dozvolili gay brakovi. No premijer Zoran Milanović poručio je da se ipak radi o registriranom partnerstvu

'Mi smo govorili o registriranom partnerstvu, to je malo viši standard nego što trenutačno imamo, i to je bio dio našeg programa. To danas već predstavlja jedan srednji-niži europski standard. Dakle, postoje države koje imaju vrlo liberalna rješenja kao što su Španjolska, Francuska, Nizozemska i postoje države, kao mi u Hrvatskoj, koje imaju određenu vrstu civilnog partnerstva. Mislimo to dići, naročito u civilnopravnom smislu, na jednu višu razinu', prokomentirao je Milanović.

Iako su i saborski zastupnici u prvim reakcijama izrazili skepsu prema tome kako će to biti prihvaćeno u javnosti, Milanović gaji neku nadu.

'Nadam se da je to u redu ljudima u Hrvatskoj, to je naprosto oblik jedne društvene empatije i pristojnosti i prostor slobode. Dakle, mi s ovom politikom želimo širiti prostor slobode. Vodimo računa o tome da nikoga ne izvrijeđamo i ne ponizimo', kazao je Milanović.

Upitan strahuje li zbog reakcija konzervativaca, Milanović je kratko dobacio: 'Vidjet ćemo!'
193116,193005,186406,192884
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još