Hrvatska REAGIRALI NA SJEDNICI

Odbor za manjine zabrinut zbog ksenofobnih izjava protiv Roma

Nakon što je prije dva dana Odbor za ljudska prava i prava manjina zaključio da će zatražiti riječ na sjednici Sabora zbog događanja u Škabrnji, to je predsjednik tog odbora Furio Radin danas proveo u djelo

Na početku sjednice Radin je zatražio riječ te pročitao sažetak rasprave koja se prije dva dana vodila na samoj sjednici Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a na kojoj se zaključilo da se odbor mora očitovati o 'nemilim događajima do kojih je došlo u Škabrnji'.

'Donijeli smo odluku da se ja obratim Saboru kako bi se na taj način snažno reagiralo na nedopustivo izražavanje ksenofobije i spriječilo daljnje eskaliranje situacije. Ne tražim raspravu, nego u ime odbora samo želim izraziti zabrinutost zbog ksenofobnih izjava protiv Roma te mogućeg pogoršanja situacije u Lici i drugim dijelovima Hrvatske, ako Sabor i druge institucije pravovremeno ne reagiraju', kazao je Radin.

Osim toga, Radin je izvijestio Sabor da je Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina od policije i lokalne samouprave zatražio i puno izvješće o tome što se dogodilo u Škabrnji.

192677,192670,192056,191715
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još