Hrvatska ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Gotovo polovica stanovnika RH rodbinski povezana s BiH

Čak 41 posto ispitanika u Hrvatskoj i 35 posto u Srbiji ili je rođeno u Bosni i Hercegovini ili u toj državi ima obitelj i rođake, rezultat je to istraživanja koje je provela njemačka zaklada Friedrich Ebert u suradnji s agencijom Millenium promocija, piše Večernji list

U Bosnu putuje čak 43 posto Hrvata u dobi između 45 i 60 godina, pri čemu prednjače ispitanici s fakultetskim obrazovanjem. U BiH, prema provedenom istraživanju, čiji će rezultati biti ujedinjeni u studiji 'Imidž Bosne i Hercegovine i njezinih građana u Hrvatskoj i Srbiji', koju potpisuje Božo Skoko, profesor s Fakulteta političkih znanosti, najviše putuju stanovnici Slavonije, Istre i Primorja, a najmanje oni koji žive u sjevernoj Hrvatskoj, piše Večernjak.

Kod srbijanskih ispitanika situacija je slična, pa u Bosnu najviše putuju oni u dobnoj skupini od 31 do 44 godine, a najpovezaniji su s tom državom ispitanici iz Beograda. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici iz Hrvatske nešto više rodbinski povezani s BiH, a ispitanici iz Srbije poznanstvima i prijateljstvima. Dvadeset i šest posto hrvatskih ispitanika nema nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još