FRIŠČIĆEVA SPOZNAJA

Blokada Hrvatske će brzo biti ukinuta

29.04.2009 u 14:39

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Josip Friščić izjavio je u Varšavi, gdje sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke (EPP), da će, na temelju spoznaja koje ima, blokada Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom vrlo skoro biti ukinuta

VARŠAVA - "Uvjeren sam, na temelju spoznaja koje imam, da će vrlo brzo te zapreke biti uklonjene, nestati ta blokada", kazao je Friščić u Varšavi. "Oni koji su se zanosili da mogu držati u pat poziciji ne Hrvatsku, već Europsku uniju, zasigurno će morati prihvatiti određena rješenja", dodao je.

Friščić je kazao da je sada najvažnije da Hrvatska nastavi reforme.

"Drago mi je da ti poslovi nisu stali i uvjeren sam da ćemo vrlo brzo pokazati da su mnoga poglavlja ispunjena i da ovaj proces možemo nastaviti ubrzano", zaključio je.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić, koji uz Božidara Pankretića, Marijanu Petir i Nenada Matića zastupa stranku na kongresu europskih pučana, izrazio je zadovoljstvo što je HSS sada pridruženi član EPP-a.

"Kako idu procesi integracije Hrvatske, vrlo je značajno da i hrvatske političke stranke traže svoje partnere u Europi. HSS je na tom putu već više od desetljeća i mi smo tražili svoje mjesto u onom dijelu političke obitelji Europe, pučana, gdje stranka po svom programu i svjetonazoru pripada", kazao je Friščić u Varšavi.