DEVASTACIJA U BOROVU

Ministarstvo branitelja osudilo skrnavljenje spomenika

07.05.2012 u 19:41

Bionic
Reading

Ministarstvo branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin oskvrnuća spomen-obilježja "12 poginulih redarstvenika", koji se sinoć dogodio u Borovu

Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika, koji su ubijeni 2. svibnja 1991., sinoć su u Borovu sprejem ispisana četiri ćirilična slova 'C' i 'Srbija' te su razbacani vijenci i lampioni.

'Ovakav čin predstavlja grubo vrijeđanje uloge i žrtve hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te izražavamo uvjerenost da će mjerodavne ustanove Republike Hrvatske žurno pronaći i kazniti počinitelje', ističe Ministarsvo branitelja i dodaje kako ljudska bića imaju dostojanstvo koje nadilazi nacionalne, etničke i druge podjele.

Također napominje kako su u smrti svi jednaki te da svi zaslužuju počast.

Izražava i čvrstu uvjerenost da su počinitelji samo vandali koji huliganskim činom pokušavaju zaoštriti odnose među mirnim i dobronamjernim žiteljima Borova.

Navodi kako ovakvi događaji samo ojačavaju želju i volju 'da još snažnije radimo na izgradnji miroljubivoga društva u kojem se različitost ne samo tolerira, nego prihvaća i cijeni kao bogatstvo zajednice'.

Ministarstvo poziva sve hrvatske branitelje i građane da sačuvaju dostojanstvo te da rješavanje slučaja s povjerenjem prepuste mjerodavnim ustanovama Republike Hrvatske.