KRAJ DOSADNE KIŠE

Od sutra sve sunčanije i prema +30

07.05.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Fronta koja se danas premješta preko Hrvatske donijela je kišu mnogim krajevima Hrvatske. Obilnije kiše bilo je na sjevernom Jadranu (Rijeka - 55 mm), u Gorskom kotaru i Lici te u središnjoj Hrvatskoj, no tijekom dana doći će do postupnog razvedravanja, i to najprije u zapadnim krajevima i na Jadranu, najavljuju prognostičari

U utorak se u većem dijelu zemlje očekuje barem djelomice sunčano vrijeme. Više naoblake još ponegdje može biti u istočnim i južnim krajevima, gdje lokalno može pasti malo kiše. Vjetar će biti slab. Jutarnje temperature u kopnenim krajevima kretat će se između 6 i 10 °C, a dnevne između 19 i 23 °C.

Na Jadranu će u utorak biti pretežno sunčano uz umjeren razvoj dnevne naoblake. U zaobalju popodne postoji mogućnost slabog i prolaznog pljuska s grmljavinom. Nakon slabe bure u noći, danju će zapuhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Sjeverozapadnjak će popodne na moru Dalmacije biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će biti od 7 do 11 °C, a uz obalu i na otocima od 11 do 15 °C. Najviše dnevne kretat će se od 20 do 25 °C.

U srijedu i četvrtak posvuda će prevladavati suho, sunčano i vrlo toplo vrijeme. Sredinom dana u unutrašnjosti se ponegdje očekuje umjeren razvoj dnevne naoblake. Najviše dnevne temperature dosezat će između 24 i 26 °C.

Srijeda i četvrtak Jadranu će donijeti pretežno sunčano i suho vrijeme. U noći u srijedu puhat će slaba bura, a danju slab do umjeren jugozapadnjak do sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će biti od 7 do 11 °C, a uz obalu i na otocima od 11 do 15 °C. Najviše dnevne kretat će se od 22 do 27 °C. Slično će biti i u četvrtak.

U petak i subotu i dalje će biti sunčano te još koji stupanj toplije, pa bi ponegdje moglo biti i vruće. U nedjelju i početkom sljedećeg tjedna postoji mogućnost promjene vremena uz pad temperature, no o tome više sljedećih dana, rekao je Daniel Pavlinović član uprave udruge Crometeo