Hrvatska ČAČIĆ ZAKLJUČIO

Studente na prosvjed potaknula trulež države

Radimir Čačić podupire prosvjede studenata i zagovara besplatno školovanje za sve one koji pokažu sposobnost za studiranje, napominjući da u Varaždinskoj županiji već četiri godine svi studenti imaju pravo na pokrivanje troškova za sve studije u Hrvatskoj i svijetu

'Ovo društvo je, a to me osobno zaista veseli pa i ispunjava ponosom, konačno svojom truleži izazvalo reakciju studenata i prvi put jedan dio hrvatskih građana reagira. Manje racionalno, ali osjećajući da se društvo raspada moralno, politički, financijski i to im je potpuno jasno', komentirao je predsjednik HNS-a studentske blokade u Hrvatskoj.

'Kroz financiranje se potiče kvaliteta', ustvrdio je Čačić ocijenivši da je sadašnji obrazovni sustav 'sustav lažnog tržišta, a najmanje kriterija i kvalitete'. 'Država se izvlači iz financiranja i otvara put divljem zapadu, pljački, nekontroliranom procesu otimačine', kazao je.

Čačić je upozorio da u posljednjih šest mjeseci kontinuirano pada kreditni rejting države i njezina glavnog grada, da je to državne obveznice spustilo na razinu 'junk obveznica, odnosno smeća' te da će se ispuniti crne prognoze o donjoj granici gospodarskog pada od minus četiri posto. 'Vlada istovremeno nije provela ni jednu od antirecesijskih mjera, pa nitko više ni ne zna što je prihvatila, što ponudila, a ništa nije napravila', poručio je.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još