KOSOR U BITKI ZA HDZ

'Ne bojim se podmetanja, podvala, ucjena ili prijetnji'

05.05.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Jadranka Kosor predala je danas u Središnjici HDZ-a svoju kandidaturu za predsjednicu stranke istaknuvši kako očekuje pobjedu na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja, kao i izbor Andreja Plenkovića za svoga zamjenika

U pratnji aktualne predsjednice HDZ-a uz ostale su bili Andrej Plenković, Vladimir Šeks, Tomislav Ivić, Josip Đakić, Đuro Popijač, Đuro Perica, Đurđica Sumrak te Miroslav Ćiro Blažević, koji joj je prije toga poslao buket crvenih ruža.

'Želim da jednakom snagom nastavimo borbu za pravnu državu, borbu protiv kriminala i korupcije', kazala je Kosor dodavši kako je HDZ sada u oporbi, ali će sasvim sigurno brzo doći na vlast. Istaknula je kako želi da HDZ vode ljudi koji su časni, koji su se dokazali u svome poslu te sve davali za Hrvatsku i HDZ, a od Hrvatske i HDZ-a nisu ništa uzimali.

'Želim da se vratimo korijenima - to znači HDZ, stranka poštenih, časnih i čestitih ljudi, hrvatskih domoljuba', kazala je Kosor.

Posebnu ulogu stranke vidi u trenutku kada Hrvatska postane članica Europske unije jer, rekla je, HDZ u tome kao član Europske pučke stranke ima posebno mjesto.

Na novinarski upit kako gleda na činjenicu da mediji Tomislava Karamarka proglašavaju favoritom, Kosor je odgovorila da treba 'pustiti spinove i tajne zakulisne igre', a da HDZ treba vodstvo koje 'može mirno i hrabro stati' pred svoje članove i sve hrvatske građane.

Također, smatra Kosor, HDZ treba predsjednicu koja se dokazala u borbi za pravnu državu, gospodarski oporavak i europsku Hrvatsku.

Upitana kako gleda na činjenicu da je izgubila potporu u nekim temeljnim ograncima u Osječko-baranjskoj županiji, koji su bili njezina utvrda, Kosor je odgovorila da je 'njezina utvrda HDZ'.

Na pitanje boji li se ičega, rekla je da se ničega ne boji pa ni podmetanja, podvala, ucjena ili prijetnji.

Kosor predala kandidaturu!