KARAMARKO PREDAO KANDIDATURU

'Ja sam politički tuđmanist'

05.05.2012 u 12:07

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko predao je danas u središnjici HDZ-a svoju kandidaturu za predsjednika stranke rekavši da će njegov kandidat za zamjenika biti Ante Sanader iz Splitsko-dalmatinske županije

Karamarko je na predaju kandidature došao u pratnji dvadesetak članova svog tima, među kojima su bili Dubravka Šuica, Gordan Jandroković, Dražen Bošnjaković, Jasen Mesić, Davor Stier i dr.

Na novinarski upit kako gleda na optužbe nekih protukandidata da je iznudio potporu uglednijih HDZ-ovaca, Karamarko je odgovorio da su to 'dobri vicevi jer oni koji gube imaju se pravo ljutiti'.

Upitan kako je privukao ugledne HDZ-ovce u svoj tim, rekao je da ih je privukla potreba mijenjanja stanja u HDZ-u. 'Da se HDZ opet vrati svojoj ideji, dobije ime i prezime te ponosno i čvrsto Hrvatska uđe u Europsku uniju', rekao je Karamarko.

Na upit o optužbama protukandidata da je s bivšim hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem rušio Franju Tuđmana, Karamarko je rekao da to nikada nije radio. 'Ja sam politički tuđmanist i sljedbenik političke doktrine i učenja Franje Tuđmana', kazao je dodavši da se distancirao, kad je riječ o kriminalu u pretvorbi i privatizaciji, i dok je Franjo Tuđman bio predsjednik.

Negirao je da koristi sredstava SOA-e u svojoj kampanji. 'To je opet jedan dobar vic', kazao je.

Na upit je li točno da se protiv njega vode istražne radnje, Karamarko je rekao da se tu radi o kaznenoj prijavi Munira Podumljaka (iz nevladine organizacije Partnerstvo za društveni razvoj) vezano uz zemljište njegova djeda, njegove aktivnosti u košarkaškom klubu, firmi Soboli i sl. 'To je sve bilo na DORH-u i odbačeno je u rujnu, ali za potrebe ove izborne kampanje se opet izvlači', kazao je.

Na pitanje je li prijetio smrću urednici Obzora koja je zbog toga zatražila azil u Kanadi, odgovorio je da je to iz arsenala fantastičnih priča. 'To sigurno nije istina i odbijam takve insinuacije', rekao je Karamarko.

Karamarko predao kandidaturu