BITKA U HDZ-U

Milinović poručio da je predao 'pobjedničku kandidaturu'

05.05.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Milinović nije skidao osmijeh s lica te je u jednom trenutku čak digao ruke u zrak u maniri pobjednika. Poručio je da je predao 'pobjedničku kandidaturu'. Domagoj Ivan Milošević predao je danas u središnjici HDZ-a kandidaturu za predsjednika stranke, rekavši da će 2200 izaslanika na Općem saboru HDZ-a 20. svibnja po svojoj savjesti birati ono što je najbolje za HDZ i za budućnost stranke

Kandidati za predsjednika HDZ-a Darko Milinović i Ivan Domagoj Milošević predali su u prijepodnevnim satima u središnjici najjače oporbene stranke svoju kandidaturu.

Ivan Domagoj Milošević predaje kandidaturu

Bivši ministar zdravstva predao je kandidaturu u pratnji desetaka svojih pristaša koji su mu tom prigodom i klicali. Milinović nije skidao osmijeh s lica te je u jednom trenutku čak digao ruke u zrak u maniri pobjednika.

'Nikada dosad nisam izgubio nijednu političku utakmicu. I u najtežim trenucima, na zadnjim parlamentarnim izborima, tim kojemu sam pripadao pokazao je kako se pobjeđuje Zorana Milanovića i Kukuriku koaliciju', kazao je Milinović, kojega je ispred središnjice u Zagrebu burno pozdravilo mnoštva pristaša iz cijele Hrvatske.

Istaknuo je da nikada nije izdao Franju Tuđmana niti napustio HDZ. 'Danas neki imaju potrebu govoriti o retuđmanizaciji, oni koji su sa Stipom Mesićem na programu detuđmanizacije pobjeđivali i smišljali morbidne viceve o prvom hrvatskom predsjedniku', rekao je.

Milinović je kazao i da je danas predao 'kandidaturu hrabrosti' te da će u idućih 15 dana govoriti istinu i samo istinu. Ne samo izaslanicima, nego i članovima HDZ-a, i cijeloj hrvatskoj javnosti, potrebno je danas govoriti istinu, o kojoj se nema hrabrosti javno govoriti, rekao je Milinović, ocjenjujući da će to biti onaj jezičac koji će odrediti za koga će glasovati izaslanici na Općem saboru HDZ-a.


Istaknuo je da HDZ-u treba pobjednički mentalitet, vjerodostojnost, snaga i hrabrost te da on ima sve te karakteristike.

Na novinarski upit tko će mu biti zamjenici, Milinović je rekao da nije za dijeljenje fotelja jer je to koštalo HDZ današnjeg statusa. 'Onoga koga izabere članstvo, to je moj kandidat i to su moji favoriti', rekao je. Istaknuo je da se dosad u HDZ-u radilo tako da su se prvo dijelile fotelje i funkcije, a onda se glasovalo. 'Dakle, od središnjice prema bazi. Ja želim obrnuti proces od baze prema središnjici. Neka baza napokon preuzme ključnu ulogu u stvaranju pobjedničkog HDZ-a', istaknuo je.

Milinović predao kandidaturu



Ivan Domagoj Milošević
u pratnji svojih najbližih suradnika također je predao kandidaturu za predsjednika HDZ-a u središnjici stranke.

Na novinarski upit kako gleda na činjenicu da su neki kandidati u prednosti, Milošević je odgovorio da to ne vidi. 'Svih 2200 izaslanika imaju moć odlučivanja i suodgovornosti kad je u pitanju izbor ne samo predsjednika stranke, već i drugih dužnosnika', kazao je Milošević.

Upitan je li kandidirao već svojega zamjenika i članove tima Milošević je rekao da je proteklih tjedana potaknuo više ljudi da se kandidiraju za funkcije. Dodao je da su oni već predali svoje kandidature, a neki će to učiniti i danas.

Tko će biti novi predsjednik HDZ-a, odlučivat će 2200 delegata 20. svibnja.

Predaja knadidature Domagoja Miloševića