IZBORI U HDZ-U

Kujundžić i Prgomet traže produljenje roka za potpise

05.05.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Kandidati za predsjednika te zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milan Kujundžić i Drago Prgomet priopćili su da će od Središnjeg odbora stranke zatražiti da se rok za predaju lista s potpisima koje prate kandidature produlji do nedjelje 20. svibnja u podne, tako da se potpisi izaslanika mogu prikupiti kad se okupe na stranačkom saboru

'Takva promjena nužna je da bi se ovi izbori u HDZ-u uistinu mogli nazvati demokratskim. Postojeće rješenje onemogućava kandidaturu najvećem dijelu vrijednih članova HDZ-a koji žele sudjelovati, nakon dugo vremena, u demokratskim unutarstranačkim izborima', navodi se u priopćenju.

'Za sve njih, osim za nekolicinu iz vrhuške, praktično je nemoguće prije okupljanja svih izaslanika na stranačkom saboru prikupiti stotine potrebnih potpisa. Zato očekujemo da će Središnji odbor HDZ-a prihvatiti ovaj prijedlog, koji je važan kako za ove izbore, tako i za budućnost stranke', smatraju Kujundžić i Prgomet.

'Za HDZ to nije nikakva novost, to je povratak dobroj demokratskoj praksi HDZ-ovih izbornih sabora za vrijeme dok je stranku vodio dr. Franjo Tuđman', priopćili su Kujundžić i Prgomet.