BRANKA JAGAR

Tajnica kabineta Mirele Holy je prijateljica Vjeke Sliška

04.05.2012 u 17:24

Bionic
Reading

Tajnica kabineta ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy postala je Branka Jagar. U imenovanju te politologinje na visoku funkciju u SDP-ovoj vladi ne bi bilo ništa sporno da otprije nije poznato da je riječ o negdašnjoj glasnogovornici Miroslava Kutle najmoćnijeg HDZ-ova tajkuna, koja je gorljivo branila interese svoga gazde

Kada je Kutle u vrijeme boravka u zatvoru 2000. uputio otvoreno pismo tadašnjem ministru pravosuđa Stjepanu Ivaniševiću optužujući ga da je u sprezi s premijerom Ivicom Račanom utjecao na produljenje njegova pritvora, u Kutlinu je obranu stala i Branka Jagar.

Miroslav Kutle jedini je u pritvoru od šezdesetak građana RH protiv kojih se vodi postupak za ista kaznena djela. Svi drugi brane se sa slobode', rekla je tadašnja glasnogovornica Globus grupe. Na upite novinara kako komentira intervencije premijera Račana preko ministra Ivaniševića, izjavila je: 'Nisam iznenađena, nego šokirana pojavom te vijesti, iako sam i dalje uvjerena da takvo što u demokratskoj državi nije moguće.'

Imenovanje Branke Jagar iznenađuje i zbog slučaja iz svibnja 2002. kada se pojavila na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju Ivici Bertiću i Samiru Ivoševiću u svojstvu svjedoka zajedno s bivšim suprugom Romanom Bolkovićem. Govorila je o poznanstvu s pokojnim Vjekom Sliškom.

Podsjetimo, Bertića se teretilo da je u Varšavskoj ulici usmrtio Jamesa Cappiaua, koji je netom prije ubio Vjeku Sliška. Nikolića, koji je u bijegu, i Ivoševića teretilo se za organizaciju Sliškova ubojstva.

Bolković je tada ispričao da je Sliška upoznao preko supruge ubijenog 'kralja poker-automata', Danijele Sliško, s kojom prijateljuje dugi niz godina. Bolkovićeva bivša supruga Branka Jagar-Bolković potvrdila je priču bivšeg supruga o zajedničkim izlascima s bračnim parom Sliško.

Branka Jagar se na poziv novinara Večernjeg lista iznenadila:

'Imam sve sigurnosne provjere, od NATO-a nadalje, sve potrebne dokumente, profesionalno sam se dokazala i ne vidim poveznicu između prošlog i sadašnjeg vremena. Vezati moje ime uz Kutlino nema nikakvog smisla, no i tada sam profesionalno radila svoj posao', rekla je Jagar, a na navedene kritike bivše SDP-ove vlade rekla je:

'Niz godina sam u SDP-u, s gospođom Dijanom Pleštinom sam u iznimno dobrim odnosima, a ministra Ivaniševića nisam u životu upoznala. Ministricu Holy nisam poznavala otprije, nismo prijateljice, a posao sam dobila na preporuku', otkrila je.