ROK ZA ISPLATU POTICAJA

Seljački ultimatum Vladi

04.05.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Čelnik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac na današnjoj je konferenciji za novinare u Retkovcima zaprijetio Vladi da će, ako do 15. srpnja ne budu isplaćeni svi poticaji kao i sva zaostala, a neisplaćena dugovanja prema poljoprivrednicima iz razdoblja bivših vlada, 'iz Retkovaca još jednom krenuti val seljačkih prosvjeda'

Dodao je da 'hrvatski seljaci i selo nikada nisu bili u goroj situaciji, a selektivnom isplatom poticaja Vlada očito želi podijeliti seljake i unijeti nemir među njih'.

'Nekima su poticaji isplaćeni, nekima još nisu. Ovo što s isplatom poticaja radi ova vlada nisu radile ni vlade HDZ-a. Proljetna sjetva u Slavoniji je krenula prije mjesec dana, a neki poljoprivrednici, upravo zbog toga jer nisu još dobili poticaje, još nisu obavili sjetvu', tvrdi Pokrovac zamjerajući vladi Zorana Milanovića 'selektivnu' isplatu poticaja i tvrdeći kako poticaji još nisu isplaćeni za oko 20.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Pokrovac je rekao kako su ministar poljoprivrede i Vlada 'prešli limit strpljivosti seljaka' i poručio da se 'ne kockaju seljacima i selom' te podsjetio kako su i ranije akcije borbe za seljačka prava davale rezultata, a kretale su iz Retkovaca.