GRADONAČELNIK U FIBRI

Kerum postavlja presedane: Izbjegao dodjelu nagrada grada Splita

04.05.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Željko Kerum redovito postavlja presedane: prvi zastupnik koji je uspio zakasniti na vlastitu prisegu u Saboru od ovog petka je i prvi splitski gradonačelnik koji je izbjegao službenu dodjelu nagrada grada Splita. Umjesto njega, domaćini svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu bili su njegova sestra Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća Splita, te zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov

Okupljeno mnoštvo odmah je posumnjalo da Kerum izbjegava javnost i postavljanje njemu nezgodnih pitanja o propasti vlastitog biznisa, no Šundov nas je pokušao razuvjeriti školskom isprikom.

'Gradonačelnik je u fibri, razbolio se', kazao nam je dogradonačelnik. Zanimljivo, jer manje od 24 sata ranije sreli smo ga usred grada i snimili kako u obilasku banaka pogrešno parkira svoj automobil. Izgledao je vrlo zdravo, vjerojatno ga je viroza spopala tijekom noći.

U HNK-u se zato pojavio njegov donedavni konkurent Tomislav Mamić, vlasnik lanca supermarketa Tommy, no on je po svom običaju izbjegao novinare. Kulturno se zahvalio na zanimanju i odbio odgovoriti na bilo kakva pitanja.

Na tradicionalnoj dodjeli nagrada uoči Dana grada Splita i blagdana Svetog Dujma priznanje za životno djelo dobili su operna pjevačica Cynthia Hansell Bakić, arhitekt Ante Svarčić, pedagog Vinko Bajrović, sportski djelatnik Jozo Alebić i posthumno glumac Ante Čedo Martinić.

Osobne nagrade za prošlu godinu dobili su autor monografije 'Sto godina Hajduka' Jurica Gizdić, za humanitarni rad bivši hajdukovac Davor Grčić Gaga, te dr. Miroslav Šimunić za angažman u razvoju jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Split. Dobitnici skupnih nagrada su Radnički nogometni klub Split, darivatelji krvi iz kotara Mertojak, humanitarna udruga Ivan Mertz i Splitsko dijabetičko društvo.