Hrvatska OSTOJIĆ ZASTUPNICIMA U SABORU

'Za intervenciju u Pučišćima krivi ste vi!'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izvijestio je saborske zastupnike o današnjoj policijskoj intervenciji u Pučišćima na otoku Braču istaknuvši da je policija postupila sukladno Zakonu o policijskim ovlastima, donesenom u Saboru 2009. godine

'Za intervenciju u Pučišćima krivi ste vi kada ste 2009. godine donijeli zakon koji to omogućava', rekao je ministar Ranko Ostojić u Saboru.

Po Zakonu o policijskim ovlastima policija na zahtjev suda pruža pomoć ako se očekuje pružanje otpora, što je i učinjeno, pojasnio je. U intervenciji prigodom pružanja asistencije stečajnom upravitelju Jadrankamena da uđe u službene prostorije te tvrtke u Pučišćima sudjelovalo je 50 interventnih policajca i 20 pripadnika bračke policijske postaje, a završena je u 12,30 sati, rekao je ministar.

Jedna je osoba uhićena i bez uporabe sile privedena zbog otuđenja tuđe stvari, a kod uvođenja stečajnog upravitelja otpor je pružalo 10 radnika Jadrankamena. Njih 9 privedeno je zbog prekršaja, a protiv jednog će biti podnesena kaznena prijava zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Nakon obavljenih obavještajnih razgovora svi su pušteni, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

191519,191484,181725,191414
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još