Hrvatska PODRŽAO GA I HEBRANG

Karamarko za jaču ulogu Crkve u društvu

Tomislav Karamarko, koji iz dana u dan dobiva sve više podrške istaknutih HDZ-ovaca za predsjedničku kandidaturu u stranci, objavio je novi video u kojem govori o ulozi Crkve u društvu

'Crkva je imala, ima i imat će vrlo važno mjesto u hrvatskom društvu. Ona je suodgovorna za klimu u društvu, od odnosa prema političkoj stvarnosti do odgoja naše djece', rekao je Karamarko i poručio da griješe svi koji govore da se Crkva ne smije petljati u društvene procese. Dodaje kako se Crkva ne petlja u politiku, ali mora imati odnos prema negativnim društvenim trendovima.
191309,190972,190916,190827
Iz Karamarkovog stožera poručuju kako je 'poznato je da je Karamarko angažirani vjernik i promicatelj kršćanskih vrijednosti u hrvatskom društvu još od mladosti, kad je aktivno bio angažiran u Hrvatskom katoličkom zboru MI, a zbog čega su mu tadašnje komunističke vlasti oduzele i putovnicu. Također je poznato kako je u više navrata isticao prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i bivšeg zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Franju Kuharića, najzaslužnijim hrvatskim velikanima za stvaranje hrvatske države i slobodu hrvatskoga naroda'.

Karamarka je, nakon Gordana Jandrokovića i Božidara Kalmete, podržao i Andrija Hebrang. 'Zalagao sam se za predizbornu koaliciju, tako da se protiv Jadranke Kosor kandidira onaj tko najbolje stoji u članstvu. Nema nikakve sumnje da je to Karamarko, koji je članove HDZ-a osvojio svojim uravnoteženim, mirnim nastupima. Karamarko je pravo rješenje i mislim da će pobijediti u prvom krugu', rekao je Hebrang za Novi list.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još