Hrvatska MESIĆ

Gospodina Banca i gospodina Čička ne komentiram

Predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao je danas u Kraljevici novinarima, koji su tražili komentar današnje Izjave HHO-a i ocjena Ive Banca o njegovom govoru u Jasenovcu, da on "gospodina Banca i gospodina Čička ne komentira".

U Izjavi HHO-a kaže se da Mesić "više od tri godine relativizira zločine jugoslavenskog komunističkog režima i pokušava stvoriti uvjerljive alibije za Titovu diktaturu", a Banac je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je pročitao Izjavu, rekao da je Mesićev govor na komemoraciji u Jasenovcu bio ispod digniteta predsjednika države te da je Mesić zloupotrijebio to mjesto koje se ne smije politizirati.

"Gospodina Banca i gospodina Čička ne komentiram", rekao je Mesić.

Predsjednik Republike, koji je u Kraljevici sudjelovao na proslavi 280. obljetnice osnutka Brodogradilišta Kraljevica, komentirao je na novinarski upit jučerašnje uhićenje u Srbiji Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, osumnjičenog za umješanost u ubojstvo Ive Pukanića. Rekao je da može čestitati našoj policiji što je obavila svoj dio posla i što surađuje s policijom Srbije.

"Jedino u suradnji policije susjednih zemalja i svih drugih možemo stati na kraj organiziranom kriminalu, mafiji i svima onima koji napadaju i rade protivno zakonu", kazao je Mesić novinarima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još