NEMA SLOBODNIH SOBA

Dobra popunjenost hotela na Makarskoj rivijeri

29.04.2012 u 15:37

Bionic
Reading

Na Makarskoj rivijeri posljednji vikend travnja koji su brojni turisti spojili s nadolazećim 1. svibnja, praznikom rada, vrlo dobro je popunio hotelske kuće kojih veći dio posluje bez slobodnih postelja

Prema današnjim informacijama s recepcija hotelskih kuća u 31 otvorenom hotelu na području od Brela do Gradca odmor provodi 5700 gostiju, većim dijelom stranih. Najbrojniji su Nijemci, Englezi, Skandinavci te gosti iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Makarani u devet hotela ugošćuju 1700 gostiju od kojih je skoro 500 u hotelu Meteor. U Makarskoj su zadovoljni travanjskim učinkom koji najavljuje dobar booking za predsezonu i odličnu ljetnu sezonu.

U hotelima Tučepa poduži vikend provodi 1350 gostiju, gdje se doznaje kako je travanj bio za 50 posto bolji nego lani, a booking za ljeto 20 posto bolji od prošlogodišnjeg. U breljanskim hotelima boravi 1140 gostiju, uglavnom stranih. I tamo su hotelijeri zadovoljni predsezonom koja najavljuje kvalitetnu ljetnu popunjenost hotela i dobar booking za posezonu.

Zadovoljstvo brojem gostiju ne kriju ni hotelijeri Baške Vode kao ni njihove kolege iz Podgore, Živigošča i Gradca koji računaju s turističkom učinkom ipak boljim nego prošle godine.

Iz turističkih ureda doznaje se također da su prvi gosti stigli i kod privatnih kućevlasnika koji inače već četvrtu godinu za redom ne mijenjaju cijene svojih usluga.