Hrvatska ZA PRAVA RADNIKA

Laburisti počeli skupljati pitanja građana upućena Vladi RH

Uoči 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, Hrvatski laburisti - Stranka rada danas u cijeloj Hrvatskoj, na ulicama i štandovima počinju s akcijom 'Pitajte Vladu', koja će trajati do 12. svibnja, a smisao joj je da građani postave pitanja koja će stranka proslijediti ministrima, a odgovore građanima na njihove kućne adrese

Akciju je na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava - ispred ulaza u Importanne centar - predstavio predsjednik zagrebačke podružnice Hrvatskih laburista Robert Prugovečki koji je istaknuo da se akcija provodi na nacionalnoj razini, u više od 100 ogranaka po cijeloj Hrvatskoj, a u Zagrebu u svim gradskim četvrtima.

Pojasnio je da će na različitim lokacijama imati štandove gdje će građani moći postaviti svoja pitanja, staviti ih u kutiju. Stranka će ih nakon sistematizacije preko svojih saborskih zastupnika proslijediti ministrima. Kad stignu odgovori, proslijedit će ih građanima na njihove kućne adrese.

'Smisao akcije jest da se građani uključe u neposrednu demokraciju te da mogu putem naših saborskih zastupnika postaviti pitanja ministrima koji su dužni u roku od 30 dana odgovoriti', pojasnio je Prugovečki, ocjenivši da je odaziv građana dobar.

Istaknuo je da će od vlade na konstruktivna pitanja građana tražiti konstruktivne odgovore.

'Zanima nas što građani misle i osjećaju u ovom trenutku i kako su određeni prema Vladi', kazao je.

Rekao je da su akciju odlučili provesti uoči Međunarodnog praznika rada zato što je, kako je kazao, 'ugrožen rad'.

'Radna mjesta nestaju kao na Fordovoj traci. Evidentno je da Vlada nema spremnosti za strukturne reforme i da je spremna samo građane još više osiromašiti, uzeti im još to malo novca što im je ostalo i još im više osiromašivati kućni budžet', zaključio je Prugovečki.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još